jueves, 27 de marzo de 2014

Transparència, Democràcia i Serveis Socials


Hi ha moltes maneres de plantejar les coses. La més senzilla i la més fàcil és la demagògia,  repetint mitjançant tweets copiats una falsedat. Així, és important especificar diverses qüestions davant la facilitat dels bot del PP en Twitter per repetir mil vegades una mentida intentant convertir-la en veritat. És trist veure com algunes organitzacions no només saben passar-se “sobres” sinó també tuits copiats d'un a un altre, fins i tot moltes vegades per partida doble, fent créixer el dubte de si interactues amb persones reals o amb bots cedits al partit.

Esquerra Unida ha votat hui en contra de la urgència de la moció presentada i s'ha abstingut (que no significa votar en contra) en la votació final. Per què? Perquè no ens agrada que ningú trepitge de manera continuada el funcionament legal i democràtic d'una institució. El PP pot considerar que la Diputació és el seu “cortijo”. La nostra organització pensa que no, i que el PP està obligat a complir les lleis, i a facilitar el treball de l'oposició política, que no el fem per capritx sinó pel convenciment i la delegació democràtica de milers de ciutadanes i ciutadans. Hui, hem expressat públicament la nostra discrepància amb les formes del PP perquè són una contínua vulneració dels nostres drets i dels de les persones a les quals representem. Si continuen així les pràctiques en Diputació, suposem que molt prompte haurem de fer com tants altres grups municipals i de Les Corts, i demanar empara a la Sindicatura de Greuges. No oblidem que el PP valencià també acumula el rècord de condemnes i sentències per ocultar informació.

El tema dels serveis socials és tan important per a la nostra organització que hem plantejat com alternativa la celebració d'un Ple extraordinari, monogràfic, per abordar-lo. Quan el PP vulga. El nostre grup és, sense cap dubte, el que més treballa en la Diputació, com mostra el nombre de mocions, preguntes i interpel·lacions directes per diputat realitzades.

El que no es pot demanar és que donem un xec en blanc sense tindre cap tipus d'informació, a un partit polític que compta amb el major nombre d'imputats a tota Espanya. El nostre deure és fiscalitzar l'acció política, no donar xecs en blanc. I l'únic que ens transmet l'absoluta opacitat del PP, en aquests temes, és la desconfiança. Volen que el nostre Grup vote? Informen-nos i informen a la ciutadania.

La LLEI OBLIGA a presentar la documentació i la informació dins d'un termini raonable. En aquest 2014 en matèria de Benestar Social, només una de les 20 qüestions relacionades amb aquesta i aprovades en plenari i junta de govern ha passat de forma ordinària per comissió. És més, sobre el tema dels serveis socials municipals hemplantejat diverses preguntes per escrit, i tot i que les respostes tenen data del 13 de març no ens han estat lliurades fins despús-ahir, retingudes durant dotze dies, possiblement per evitar que poguérem fer preguntes.

Com a colofó el passat dia 24 de març, a les 14h, és a dir, 22 hores abans del Ple, va eixir del despatx de la diputada de Benestar Social una moció que fa referència a tres annexos de normatives, criteris i quantitats de concessió de 3,7 milions d'euros que encara no hem pogut veure, atès l'habitual costum del PP d'ocultar la informació en comptes de transmetre-la. Coneixen vostès el PP de la Comunitat Valenciana? De veritat algú creu que des d'Esquerra Unida podem donar un vot de confiança cega i permetre un continu trepig dels nostres drets i, per extensió, dels drets de la ciutadania per part del PP?

Quan algú no vol parlar de les coses és perquè potser tinga alguna cosa a amagar. Per què en cap moment se'ns ha informat que els expedients s’estigueren tramitant? Tampoc se’ns ha dit que existiren criteris de concessió, que desconeixem i que no hem aprovat, ni  que s'estigueren abordant 187 convenis singulars, que substituïxen els procediments de subvenció establerts fins ara i que mostren, com reconeix el mateix text, que l'actual reforma de la Llei d’Administració Local ni serveix ni val.

És, per tant, molt senzill:
-        Esquerra Unida MAI donarà un xec en blanc al PP.
-     Hi ha una obligació legal i democràtica de transparència que el PP es nega sistemàticament a                         complir i/o acatar.
-    La documentació que es transmeta als grups de l'oposició ha de ser completa, transparent,                           actualitzada i amb antel·lació suficient perquè puga ser estudiada.
-         Són DINERS PÚBLICS. NO són diners del PP amb els quals puguen fer el que vulguen, sense atendre els principis mínims del funcionament institucional.
-                   El problema no són els Serveis Socials. És més, la nostra línia política és la que planteja:
               1.                  Esgotar el Pressupost complet (passar dels 3,7 de hui als 4,8 milions)
               3.                  Oposar-se al tancament d'un pavelló de l'HospitalPsiquiàtric
             5.                  Eliminar partides taurines i altres partides supèrflues per reforçar pressupostàriament                                     les partides socials i d'ocupació.

Així que abans de publicar, o rebotar com un autòmat, qualsevol informació, una persona hauria d'informar-se’n. Llevat que la demagògia siga la seua única forma de comunicació.

Per cert, el PP sí que ha votat en contra, hui, de demanar a l'Estat espanyol, simplement, que complisca amb els tractats internacionals de drets humans i de desaparicions forçades que té signats, tal com li ha demanat l'ONU en reiterades ocasions, i per respecte a les més de 140.000 víctimes directes del franquisme i als seus familiars. No és estrany donat que ja fa uns mesos és va negar a condemnar el gestos feixistes dels seus militants.
Però, sembla ser que els drets només són per a algunes persones.




0 comentarios:

Publicar un comentario

Get the latest updates from us for free