viernes, 27 de julio de 2012

Crida per una rebel·lió democràtica

            Al llarg de la nostra Història més recent, els homes i dones dels pobles d'Espanya hem viscut situacions molt difícils que van causar humiliació, dolor i sofriment, com a conseqüència de la imposició dels privilegis i l'enriquiment desmesurat d'una minoria de la societat.

          Aquesta minoria no ha dubtat mai a utilitzar totes les mesures al seu abast, inclosa la ruptura de la democràcia i la violació de les llibertats per a garantir-se la concentració de poder i riquesa en molt poques mans.

          Des de la pèrdua de les llibertats i al llarg dels últims 73 anys, sempre en condicions molt difícils, els treballadors i treballadores, al costat de molts i moltes representants del món de la cultura i la ciència, s'han mobilitzat en defensa de la llibertat i les conquestes socials per a contribuir al benestar dels pobles d'Espanya.

             No ha estat fàcil. Va ser i és, un procés llarg i dur, però està mereixent la pena.

           Els treballadors i treballadores, els sectors més combatius dels nostres pobles, i, amb ells, el conjunt de la societat, hem aconseguit conquestes relatives a la millora de les condicions de treball, els serveis públics, sanitat, educació, pensions dignes, una reducció progressiva de la vida laboral. etc. En definitiva millores en les nostres condicions de vida a les quals ni hem de ni anem a renunciar.

          Totes aqueixes conquestes, que no van ser cap regal, estan avui amenaçades per les decisions dels recents Governs d'Espanya que,  en aplicació de la dictadura de la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional i el Banc Central Europeu, ens les pretenen arravassar  per a salvar als estafadors dels bancs i als especuladors.

         Ens redueixen els salaris, ens fan treballar més anys i més hores, ens expulsen del mercat de treball amb un acomiadament fàcil i barat, desmunten els serveis públics de salut, educació, habitatge i atenció a la dependència, amenacen les pensions, posen en risc la investigació i la cultura i deixen sense futur a la joventut. I intenten aconseguir-lo retallant drets,    retallant les llibertats    i limitant la democràcia, que han estat també conquestes del poble.
          
         En el País Valencià a més la corrupció política instal·lada en els governs de la Generalitat Valenciana augmenta la gravetat de la situació social i política, fent més insuportables si cap el conjunt de mesures antidemocràtiques i lesives per a la gran majoria de la societat.

         Esquerra Unida del País Valencià considera que ha arribat el moment d'organitzar una rebel·lió democràtica sostinguda i concorrent, en la qual convergisquen tots els sectors socials, col·lectius i persones que estan sotmesos o pateixen les retallades i que no tenen altre objectiu que fer-nos retrocedir cinquanta anys.
      
      És l'hora de la resistència, de la mobilització i l'alternativa per a acabar amb aquesta política que empobreix i fa patir a la majoria de la població d'Espanya, que ens humilia i que imposa una regressió moral que pretén arravassar-nos la nostra dignitat com persones.
        
        Cridem a tots els homes i dones dels pobles d'Espanya, a les treballadores i treballadors, al món de la cultura, a la comunitat científica, a la joventut, als càrrecs electes, a tot el poble, per a organitzar una veritable rebel·lió enfront d'aquest autèntic colp antidemocràtic contra la majoria de la societat. Aquesta rebel·lió ha de parar les retallades i qüestionar les polítiques i la ideologia que les fonamenten, derrotar la lògica de l'estabilitat i austeritat pressupostària i acabar amb la idea que el dèficit i el deute estan per sobre del benestar de les persones i de l'imperi dels drets democràtics.

        Aquesta rebel·lió ha de servir per a assolir que el poble es pronuncie i prenga en les seues mans els destins del país per a fer pagar la crisi als seus autors, als especuladors, als estafadors financers consentits i estimulats per les elits antidemocràtiques que regeixen els destins de l'actual  política de la Unió Europea, pactada per la socialdemocràcia i la dreta dels països europeus.

           Per tot això:

  • Cridem a tots els demòcrates a derrotar al Govern i les seues polítiques
  • Cridem a tots els ciutadans i ciutadanes a incorporar-se a aquesta rebel·lió, a mobilitzar-se, a participar activament en la lluita per altra política amb la seua acció i les seues propostes.
Recuperem la dignitat que ens neguen
Parar les retallades, la regressió social i la involució democràtica és possible!



El Col·lectiu de EU Catarroja cridant a la Rebel·lió Democràtica

0 comentarios:

Publicar un comentario

Get the latest updates from us for free